https://www.yenisesbolvadin.com/

CEZA İNFAZ KURUMU TARAFINDAN İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ'NÜN 94. YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

CEZA İNFAZ KURUMU TARAFINDAN  İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ

İstiklal Marşımızın Kablü`nün 94. yıl dönümü münasebetiyle Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ceza İnfaz Kurumu tarafından Bolvadin Naciye Nurettin Taktak İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda 11/03/2015 tarihinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlik ile bir anma programı düzenlendi.
Hazırlanan anma programını Bolvadin Kaymakamı Osman Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Bolvadin Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Bolvadin, Emirdağ ve Çay ilçesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile, çok sayıda askeri, mülki ve idari erkan aileleri ile birlikte katıldı.

Programda günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan her milletin kendine özgü bir bayrağı ve 

marşı olduğunu, bayrak ve marşın bir milletin bağımsızlığının sembolleri olduğunu, ancak bizim milletimiz için bayrağımızın ve milli marşımızın yalnızca bağımsızlığımızın sembolleri değil aynı zamanda şehitlerimize saygımızın bir ifadesi olduğunu, bayrak ve milli marşımızın vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizin bizlere son emanetleri olduğunu bildirdirdi.
Programa Alimoğlu Kültür Sanat Derneği Efe Grubunun muhteşem zeybek gösterisi, Afyonkarahisar Musiki Kültür Merkezi Mehteran takımının gösterisi, İnfaz Koruma Memurları ve hükümlülerin ortaklaşa hazırladıkları “Akif`in Rüyası” isimli tiyatro gösterisi ile “Çanakkale Zafer Destanı”nı yazan şehitlerimiz için ilâhiler, kaside ve Kurtuluş Savaşı şiirleri damgasını vurdu. Adeta tarih içerisinde bir yolculuk yaptıran program, plaket töreni ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdurrahim Yaygaz`ın teşekkür konuşmasıyla noktalandı.