Büyük Taarruz Zafer Haftası 102. Yıl Etkinlikleri Coşkuyla Başladı

Büyük Taarruz Zafer Haftası 102. Yıl Etkinlikleri Coşkuyla Başladı

Büyük Taarruz Zafer Haftası 102. Yıl  Etkinlikleri Coşkuyla Başladı

Cumhuriyete giden yolun ilk adımlarının büyük fedakârlık ve azimle atıldığı topraklar Afyonkarahisar, Büyük Taarruz Zaferi’nin 102. yılını dolu dolu etkinliklerle kutluyor. Kutlamalar kapsamında Atatürk’ün Büyük Taarruz Zaferini sevk ve idare ettiği Kocatepe ve Atatürk’ün karargâhının bulunduğu Şuhut ilçesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle etkinlikler düzenlendi.
Büyük Taarruz Zaferinin 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk’ün karargâhı olan Şuhut Atatürk Evi ziyaret edildi.
Türk Tarihinin Yakın Zamandaki En Önemli Dönüm Noktalarından Birisidir
Daha sonra alan Türkiye büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 25-26 Ağustos'un 30 Ağustos Zafer Bayramı'na giden yolun başlangıcı olduğunu söyleyerek, “Büyük Taarruz Türk tarihinin yakın zamandaki en önemli dönüm noktalarından birisidir. O zor günlerde, o yokluk içinde, atacak kurşunu olmayan aziz milletimiz, 'Ya Allah' diyerek Anadolu topraklarının her yerinden ayağa kalkıp yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesini başlattı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin öncüsü büyüklerimizi hürmetle, saygıyla yad ediyoruz, ruhları şad olsun” dedi.