BAŞKAN AYNACI’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN AYNACI’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN AYNACI’DAN  ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

“Biz Hükümetimizden daha önce tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladık”
“Belediye Başkanı Makam odası lüks ve geniş, Bolvadin sokakları ise dökülüyor”
“Kendime söz verdim adil olacağım”
“Her yerden yağmur gibi borç yağıyor”
“Siyasi görevlendirme yapmıyorum”
- Kaplıcadaki “Tiktok” odasını nasıl tespit etti?
- Belediyespor kulübü BAL ligine deva edecek mi?
- Belediyede kaç personel çalışıyor. Aylık ne kadar maaş ödeniyor?
- Halk ekmek fırını ve su fiyatlarında indirim vaatleri ne zaman gerçekleştirilecek?
- Kadın Kültür Merkezini niçin kapattı, aylık masrafı ne kadardı ve yerine ne açılacak?
- Çarşıdaki inşaatlar ve kentsel dönüşüm devam edecek mi?
Hepsi ve daha fazlası bu röportajda..

Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, göreve gelişinin 2. ayında Horan Parkı'nda Bolvadinli gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Aynacı, Bolvadin'in basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği buluşmada, iki ayda yapılan çalışmaları değerlendirdi ve şehrin güncel meseleleri ve projeleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

“Belediyeye gelince hayal kırıklığına uğradım”
Göreve başladığımızda kasada para, depolarda akaryakıt yoktu. İlk gün çek ödemek için kendi arkadaşlarımızdan emanet para aradık. Depolarda akaryakıt kalmamıştı. Akaryakıt olmadığı gibi 2 buçuk milyonda son gelen yakıtın parasını ödemek zorunda kaldık. Açık söylemesi gerekirse, Belediye yönetimine gelince hayal kırıklığına uğradım. Beklediğimden çok daha kötü bir tablo vardı. Duyurduğumuz 424 milyon liralık borçlara ilave olarak her geçen gün yeni borçlar geliyor. 30 milyona tamamlanması gereken Gençlik Merkezi bir yıl geciktirilmiş ve maliyet 50 milyonu aşmış. 30 milyonu Spor Toto ödemiş. Müteahhit 18 milyon ödememiz gerekiyor. Bu borçta bize kalmış. Çay Barajı için bu yıl 8 buçuk milyon lira ödenecek. Bugüne kadar hiç ödeme olmamış. Ayrıca SGK'ya yapılandırma için 4 buçuk milyon acil ödeme yapmak gerekiyor. Her yerden yağmur gibi borç yağıyor. Buna rağmen memlekette çok fazla sorun birikmiş. Bazı şeyler şatafatlı yapılırken bazı şeylerde geriye gitmişiz. Şöyle izah edeyim; Belediye Başkanı Makam odası lüks ve geniş, Bolvadin sokakları ise dökülüyor. Durum bu minvalde. Bolgiysan'da 365 kişi belediyede 72 personel çalışıyordu. Ayda toplam 11 milyon çıplak maaş ödememiz var, fakat İller Bankasından 10 milyon 280 bin lira geliyor. Bunun harici sadece kaplıcada aylık 1 milyon 400 bin lira elektrik ödememiz oluyor. Tablo çok trajik.

“Kaplıca'da 92 personel istihdam ediliyordu”
Kaplıcada 80 villaya 92 personel ile hizmet verilmeye çalışılmış. Restoranda 4 ahçı istihdam edilmiş. Onların da bir kısmı bayram öncesi izne ayrılmış. 8 tane villa kullanım dışı restore edilmemiş. Bu 8 villayı tamir ettirsek 10 personelin maaşı çıkacak. Bu villaları açtırdım. Bir tanesinde çalışan kadınların boş vakitlerde “Tiktok” çektiğini söylediler. Bazı personele tahsis edilmiş villarda nahoş görüntüler vardı. Buralarda personel kalmasını yasakladım.  Kaplıcamızda spa ve tedavi merkezi kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Kaplıcada hemşerilerimize yaptığımız indirim vaadimiz konusunda çok fazla olumlu geri dönüşler aldık. 1 Hazirandan itibaren başlayan yeni fiyatlarda da hemşerilerimize % 50 indirim devam edecek.

“Biz Hükümetimizden daha önce tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladık”
Kadın Kültür Merkezini kapatmadık, başka bir yere taşıyoruz. Binada ve havuzda sorunlar vardı, onları gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca ayda 250 bin lira elektrik ve doğalgaz tüketimi ve personel gideri olan bir binadan birkaç kişi ancak faydalanıyormuş. Biz Kadın Kültür Merkezinin üst katına ve Kaplıcada futbol takımına tahsis edilmiş binaya 2 yeni otel açarak elimizdeki mevcut binalardan yeni gelirler elde edeceğiz. Biz Hükümetimizden daha önce tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladık.

“Futbol'da altyapıya önem vereceğiz”
Futbol takımının BAL liginde mücadele etmesi için yıllık 15-20 milyon lira kayıt dışı para bulmamız gerekiyor. Bu hem kanunsuz, hem de 5 yıldır netice alınamayan, içerisinde yerli oyuncularımızın olmadığı bir lig için doğru bir masraf değil. 2 yıl altyapıya önem verip son 3 yılda kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla hedefe ulaşmak istiyoruz.

“Halk ekmek fırınında ekmek üretip satmaya yakında başlayacağız”
Verdiğimiz sözlerden biri olan Halk Ekmek projesi ile ilgili gerekli adımları atmaya başladık. Yakın zamanda faaliyete girecek olan Halk Ekmek projesi ile ekmek fiyatlarında oluşan artışı dengelemeyi hedefliyoruz. Hemşerilerimizin uygun fiyata kaliteli ekmek alması için başlattığımız bu proje ile bir sözümüzü daha yerine getirmiş olacağız

“Akcan Parkını Bolgiysan işletecek”
İlçemizin güzide parklarından olan Akcan Parkını Belediye İktisadi Şirketimiz üzerine almak için çalışmalara başladık. Restoran kısmında gerekli yenileme çalışmaları yapılıp, açık alanın düzenlemesi ile açık hava düğün salonu haline getirmeyi planladığımız Akcan Parkı güzelliği ile vatandaşlarımızın hizmetine girecek.

“Toki için Sayın Milletvekilimiz Taytak yoğun çaba gösterdi”
TOKİ Projesi Yapım Kapsamına Alındı .Bolvadin'e hizmet konusunda her zaman öncü olan Milletvekilimiz Mehmet Taytak beyle birlikte TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile yaptığımız görüşme neticesinde ilçemize yapılacak TOKİ projesi yapım kapsamına alındı. Bu vesile ile Milletvekilimiz Mehmet Taytak beye vermiş olduğu desteklerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

“Belediye Çalışanlarının Haklarını Gözetiyoruz”
Çalışanlarımıza söz verdiğimiz ekonomik vaatleri gerçekleştiriyoruz. Yıllardır ödenmeyen yemek parasını ödemeye başladık. Belediyemizde çalışan memur ve işçilerimizin ücretleri konusunda da iyileştirme çalışmalarına başladık. Memurlarımızın yemek parası ve SDS ücretlerinde yapmış olduğumuz iyileştirme çalışmaları tamamladık. En kısa sürede işçilerimiz için de çalışmalarımızı tamamlayıp onlara da güzel haber vereceğiz. Bu arada çalışanlarımıza siyasi bakmıyorum. Kim hangi görevi doğru yapıyorsa onu görevlendirmeye çalışıyorum. Asla siyasi görevlendirme yapmıyorum. Bu göreve talip olduğumda kendi kendime söz verdim, adil olacağım diye..

“Çarşı projesi devam edecek”
İnşaatlardan dolayı milyonlarca liralık çekler kesilmiş önümüzdeki aylar gelirimizin üzerinde ödeme var. İnşaatların devamı için ilave kaynak üretmeye çalışıyoruz. Sattığımız büro ve dükkanlarla müteahhitlere olan borçları ödüyoruz. Eski Halk Bankası ve Esnaf Kefaletin olduğu alanda inşaata başlıyoruz. Eski Belediye binası yerine yapılacak binaya belediye binasının taşınması projesi yanlış. Burayı ticaret merkezi olarak revize ediyoruz. Yakında işyeri sahiplerine göre duvarları öreceğiz. Bu arada eski hal binasını bu sene yıkmayacağız. Önce mevcut inşaatları bitirmemiz gerekiyor. Daha sonra proje Çarşı Camiine kadar devam edecek.Yeni süslemelerle görsel güzellikler oluşturduk ve şimdi de karavan tatili yapan misafirlerimiz için karavan park projemizi başlattık. Hem Bolvadinli hemşerilerimiz hem de dışarıdan gelen misafirlerimiz için farklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. 

“Kaymak Festivali tasarruf tedbirlerine takılabilir”
Belediye bütçesine dokunmadan Bolvadinli hayırseverlerin katkılarıyla Hıdırellez şenlikleri yaptık. Horan Parkında çocuklarımız için eğlenceler, yöresel lezzet yarışması ve vatandaşlara döner ikramı yapılırken, çarşı merkezinde de muhteşem bir katılımla Hüseyin Kağıt konseri gerçekleştirdik. Tasarruf tedbirlerine uygun olduğu ve sponsorlar tarafından desteklediği takdirde Kaymak Festivalini yeniden canlandırmayı istiyoruz

“Çevre yolunun aydınlatılması için gerekli görüşmeleri yaptım. Çevre yolumuz yakında ışıl ışıl olacak”
Çevre yolunda bulunan aydınlatma sisteminde oluşan arızalarla ilgili gerekli kurumlarla görüşmeler yapıldı. Önümüzdeki haftalarda yeni sanayi ve Alkaloid kavşağı arasında bulunan bölümün tamamlanacağına dair gerekli bilgiyi aldık. Yolun devam eden kısmı ile de gerekli görüşmelerimiz devam ediyor.

“İlçe Kabristanında Yenileme Çalışmaları Yaptık”
İlçe kabristanının yol ve kaldırım bakım çalışmalarını tamamladık. Ayrıca, fay hattı nedeniyle oluşan göçükleri doldurarak gerekli önlemleri aldık. Özellikle bayram öncesinde eksiklikleri tamamlamak için gayret gösterdiğimiz kabristan alanında gelen ziyaretçilerimiz için düzenleme çalışmalarını tamamladık.

“Mahalle aralarına moloz döküp adeta moloz dağları oluşturmuşlar. Özellikle pazar yeri yanında çok büyük bir alan moloz dolmuş. Bunları buradan alıyoruz. Müslümana mahallesindeki molozları da temizliyoruz. Artık şehir içine moloz dökülmeyecek”

“İlçemizde istihdam sorununu OSB'yi aktif hale getirerek çözme arzusundayız”
“Hayırsever iş insanımız Ali Korkmaz Bey Bolvadin'e 184 kişilik huzurevi yapacak. İşlemleri tamamlandı. İnşallah yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyor”

“Bir başka hayırseverimiz ile Kırık Minare Millet Bahçesi Rekreasyon Alanı yapımı için görüşüyoruz”

“Pazar yerinin üstünün kapatılması için proje hazırlıyoruz. Yakında önerilen birkaç projeyi pazarcı esnafımızla istişare edip, pazar yerimizin üzerini kapatacağız”

“Topraklı tarımda verimliliği artıracak önemli hamleler yaptık. Topraksız tarım ve seracılık için çalışmalarımız devam ediyor”

“Tüm bu olumsuz tabloya, ekonomik krize rağmen ümitliyim. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde belediye bütçesini toparlayıp, borç üretmeyen hizmet üreten bir yapıya kavuşturmak istiyoruz”

Buluşma sonunda gazeteciler, Başkan Aynacı'ya teşekkür ederek, basın toplantılarının daha sık yapılması temennisinde bulundular. Başkan Aynacı ise tüm basın mensuplarına katılımları ve katkıları için teşekkür etti.
NOT: BU ARADA GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAYINLANDIĞIMIZ VE BÜYÜK YANKI UYANDIRAN "YATIRIMCI MÜJDESİ" BAŞLIKLI HABERİMİZİN İÇERİĞİ KONUSUNDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR. GAZETEMİZ TARAFINDAN  İLGİLİ YATIRIMCININ  YAKLAŞIK 1500 M2 ALANDA (ESKİ SOĞUK HAVA DEPOSU) TADİLAT VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞI ÖĞRENİLDİ.